Mi a ganoderma

A Ganoderma lucidum (pecsétviszgomba, vörösgomba) egy gombafajta, mely a tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta használatos orvosság. A gyógynövények történetében tehát már régen dokumentálták a Ganoderma lucidumot, így a legősibb kínai gyógyszerkönyvben is, Sheng Nong „Herbal Classic” című írásában. A Ganoderma lucidum a jólét és a béke, valamit a császár hosszú életének szimbólumaként volt számon tartva.

A Ganoderma lucidumot országonként eltérő néven ismerik. Például, a ganoderma ismert neve Japánban „Reishi”, Kínában „Lingzhi”, Koreában pedig „Youngzhi”. A Ganoderma lucidum azon gombafélék családjába tartozik, melyek természetes körülmények között a kidőlt fákon, valamint a lombos fák törzsén élnek. Felépítését a micélium és a termőtest alkotja. A micélium, azaz a tenyésztest (bazídium) és a fehér bolyhok látják el a növényt a növekedéshez szükséges tápanyagokkal, míg a termőtest, ernyő formában jelenik meg, magába foglalva a spóratokot és spórákat. Mind a micélium és a termőtest táplálkozásra alkalmasak, és különféle gyógyászati tulajdonságokkal bírnak. Ezért arra használhatják őket, hogy megakadályozzák és enyhítsék a betegségeket.

Manapság is széles körű tiszteletnek örvend a Ganoderma lucidum, mint értékes kiegészítő az egészségmegőrzésben világszerte. Mélyrehatóan vizsgálta az Amerikai Gyógynövény Gyógyszerkönyv és Terápiás Gyűjtemény (American Herbal Pharmacopoeia and Therapeutic Compendium) is.

Ganoderma
1 hét

Ganoderma
1 hónap

Ganoderma
2 hónap

Ganoderma
3 hónap